onsdag, januar 22, 2025
ForsideBliv en bedre talerBrudgommens tale: Det skal du huske

Brudgommens tale: Det skal du huske

Det kan på mange virke helt uoverskueligt at skrive brudgommens tale, men hvis du tager dig tiden til at gøre dit forarbejde, kan du helt sikkert ende med at imponere både bruden og dine gæster.

Når du skal skrive en god tale, så er den allerførste udfordring at finde det helt rigtige indhold til talen. Men hvordan bærer du dig så ad med det?

Når vi kigger på brudgommens tale, hvad er det så, den skal indeholde? En bryllupstale handler jo dybest set om at hylde kærligheden, og det skal brudgommens tale selvfølgelig også.

Husk at forberede dig grundigt

Inden du går til tasterne, så begynd at overveje, hvorfor din kommende kone er den eneste ene for dig. Det er et af de centrale spørgsmål, brudgommens tale bør besvare. Så selvom det kan være svært at sætte ord på følelser, kommer du ikke uden om dem i en bryllupstale. Det hører ligesom med til genren.

Start gerne med at øve din tale i god tid inden brylluppet, så du kan nå at justere den til, hvis der er noget, der ikke spiller helt alligevel.

En god lejlighedstale peger både bagud, men også ind i fremtiden

Når du skal skrive brudgommens tale, så husk altid, at en god bryllupstale vil tage fat i gode anekdoter, som dig og bruden har delt. Men samtidig bør brudgommens tale også pege ind i fremtiden og fortælle, hvad det er for et liv, du drømmer om, at I etablerer sammen.

Øve dig på talen

Det er meget vigtigt, at det ikke er første gang, du siger din tale højt, når du står midt i bryllupsfesten. For selvom du selv har skrevet talen, er der ingen garanti for, at det du faktisk har skrevet ned, virker naturligt at sige højt. Og det ville jo være katastrofalt først at opdage på selve dagen. Din tale som brudgom bør øves og skrives i god tid, så du har mulighed for at få en god oplevelse på din bryllupsdag.

Du kan jo eventuelt holde generalprøve for en kammerat eller en professionel taleskriver, så du ender med at holde den tale, din kommende kone har fortjent.

Nervøsitet er naturligt

Mange bliver enormt nervøse, når de skal rejse sig op og holde en følsom og meget privat tale. Det er helt naturligt. Men forsøg at minde dig selv om, at lokalet er fyldt med venner og familie, som ikke er her for at bedømme din talepræstation, men de er der for at hylde jeres kærlighed. Hvis du snubler over et ord eller to er det ingen katastrofe. Husk det.

Husk din vejrtrækning

Hvis du oplever nervøsitet, er det altid en god idé at fokusere på din egen vejrtrækning. Den bedste medicin imod nerver er ved at få luft helt ned i maven.

Husk de dybe vejrtrækninger, når du holder tale

På den måde er du sikker på at genvinde noget ro. Så sørg for at trække vejret dybt. Hvis du mister fatningen eller tråden undervejs, så undgå at panikke – slap i stedet helt af et kort øjeblik. Tag en tår at drikke, sig skål, og find tilbage i et roligt tempo.

Husk at tale langsomt

Hvis man bliver nervøs, kan man være tilbøjelig til at jappe derudad – og sluge det ene ord efter det andet. Sørg derfor for at holde et langsomt tempo – også langsommere end du finder det naturligt. Du kan med fordel holde nogle korte pauser imellem dine sætninger, så du tvinger dig selv til at holde dit taletempo i bund.


Brug for hjælp til at skrive en god tale? Kontakt os herunder:

    Redaktionen
    Redaktionen
    Hos TaleEksperten får du nyttige artikler og guides til alt med taleskrivning. Vi er professionelle taleskrivere med mange års erfaring, så du er garanteret tips og tricks i højeste kvalitet. Hvis du vil i kontakt med os, kan du altid skrive til kontakt@taleeksperten.dk.

    Populære artikler

    Læs også...